AGENDA 2015

Kaartverkoop: Entree € 10,-

Voorverkoop:
Boekhandel Lovink, Markt te Lochem
(tijdens winkel-opening)

Reserveren via deze site onder: Contact

Voor aanvang van de voorstelling


JAARPROGRAMMA 2017/2018


18 februari 2018

maart – april 2018

Westerborktentoonstelling/Scholenproject

Groep 8-leerlingen uit de gehele gemeente Lochem bezoeken de in de synagoge opgestelde tentoonstelling over het leven van de Joden in Kamp Westerbork.


4 maart 2018

15.00 -17.00 uur

Bachweken Lochem:

Duo Passabien

Duo Passabien neemt u deze avond mee op een gevarieerde reis door de barokmuziek. Het duo wordt gevormd door Sabine d'Hont, blokfluit en Pauline Schenk, klavecimbel.


29 april 2018

15.00-17.00 uur

Ekaterina Levental – De weg

Als alles bijna helemaal tot stilstand is gekomen, op het punt staat uit elkaar te vallen, dan komt de hoop in beweging, op zoek naar ademruimte.

“De Weg” vertelt het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. Geïllustreerd met prachtige muziek. “Ik ben zó niets op deze aarde…”In deze persoonlijke voorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. 

De weg, die leidde van land naar land, toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme. In een sober decor, met een landkaart en een koffer, vertelt en zingt Ekaterina over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. Hoe ze op haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht, en hoop. Prachtige muziek illustreert in dit vertelconcert de emotionele kant van de vlucht. 

Een veelbewogen weg naar de toekomst. De Weg is bijzonder verhaal, dat tegelijkertijd zeer herkenbaar is.“Weer een station. Ik zie borden Amsterdam"


4 mei 2018

Dodenherdenking (Org. Gemeente Lochem)


8 juli 2018

15.00-17.00 uur

Inleiding Zomertentoonstelling: Jaap Nijstad 

In de zomertentoonstelling voor 2018 wil de Stichting ”Synagoge Lochems” aandacht besteden aan de banden tussen joodse en niet-joodse inwoners van Lochem voor en na de Tweede Wereldoorlog. Nog leven er mensen die hierover kunnen vertellen, die beschikken over fotografisch of andersoortig materiaal. Het streven is om de herinnering in beeld en verhaal aan de hand van een aantal interviews te documenteren en te presenteren in de vorm van een expositie.


Zaterdag 14 juli t.m. zondag 12 aug. 2018

Zomertentoonstelling

Open op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur